21 maart 2012

Henk en Ingrid worden nog harder aangepakt

Henk en Ingrid mogen van het kabinet Rutte tegenwoordig geen geld meer hebben. Mensen met een uitkering, die door de crisis genoodzaakt zijn, om bij te klussen, om het hoofd boven water te kunnen houden, kunnen een torenhoge boete verwachten terwijl frauderende topmanagers (lees graaiende topmanagers) met rust worden gelaten. Het is over het algemeen bekend dat een bank elke euro tien keer uitleent (negen niet bestaande euro's). Zij ontvangen dan over die ene euro wel tien keer rente. Hoezo fraude?

Bovendien wordt het voor Henk als werkloze 40+er, steeds moeilijker om aan een baan te komen, omdat hij gewoonweg te oud is, terwijl we gedwongen worden, om door te werken tot we 67 zijn.

Nederland begint steeds meer op een dictatuur te lijken: Nu het kabinet het staatshoofd buitenspel heeft gezet, glijdt Nederland langzaam maar zeker af naar een dictatuur, waarbij de grotere politieke partijen als dictator optreden. De kleine, en vooral de nieuwe partijen krijgen hierdoor geen kans meer. De enigste regel hiervoor is: Geld is macht! De kleine, en vooral beginnende partijen, die nauwelijks geld hebben, mede doordat de langer bestaande partijen subsidie krijgen en de beginnende partijen niet. Deze krijgen hierdoor (te)weinig aandacht, omdat ze geen zendtijd, op TV kunnen kopen, terwijl de grote partijen uren lang hun standpunt kenbaar kunnen maken (die ze later nog niet eens waar kunnen/willen maken), via de diverse media.

Het wordt gewoon tijd dat mensen zich meer bewust worden, waar de Occupy voor staat, zich laten informeren, en mee gaan protesteren. De Occupy protesteert tegen economische ongelijkheid en de manier van handelen in de wereldwijde financiƫle sector. Het kabinet schijnt het normaal te vinden dat de arbeider sinds 1972 slechts 18% loonsverhoging heeft gekregen, terwijl topmanagers hun inkomen met 275% omhoog hebben zien gaan, sinds 1980, en daarnaast nog een ongekend hoge bonus mag ontvangen.