28 november 2014

Het nut van giro 555

Vrijdag 28 november was er weer eens een inzamelingsactie, van giro 555, Het gironummer van de stichting 'Samen-graaiende Hulpbehoevende Oplichters' (SHO).
Het goede doel is dit keer, 'Everyone Believes Our Lies Again', of wel afgekort EBOLA.
Rond het middaguur had de directie van de stichting al ruim 5 miljoen buitgemaakt.
De directie hoopt 15 miljoen op hun privérekeningen te mogen bijschrijven.

Geld giro 555 niet altijd op de juiste plaats (NRC).

Het geld dat burgers storten op ‘rampengiro’ 555 gaat niet altijd naar de juiste organisaties. Dit blijkt uit een intern rapport van de stichting achter het gironummer, Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), dat in handen is van De Correspondent.
De commissie schrijft dat het bestuur van de SHO niet goed functioneert en dat de directeuren van de deelnemende hulporganisaties teveel “hechten aan de profilering van de eigen organisatie.” Een woordvoerder van de SHO bevestigt tegenover deze krant het bestaan van het rapport. lees verder.

Moet je een bestuur dat niet goed functioneert, niet gaan vervangen? Directeuren hechten aan profilering van eigen organisatie? Eigen portemonnee wordt er zeker bedoeld?

Het zal onderhand Geen Nieuws meer zijn, dat de mannen en vrouwen die ter plekke de strijd met ebola aangaan, nog geen cent hebben gezien, van het ingezamelde geld.

€ 7,4 miljoen voor ebola hoax

Hoe ernstig u in de maling genomen wordt met de Ebola hoax werd vooral zeer goed geïllustreerd tijdens de uitzending van RTL Late Night met Humberto Tan. Als u de uitzending bekijkt vanaf de 24e minuut dan is het eigenlijk gewoon te choquerend voor woorden om te zien hoe het volk in de maling genomen wordt. De opmerking “Uw geld is hard nodig” (voor de salarissen van de acteurs en leugenaars), aldus Martin Vrijland. lees verder.

Overmoedig (Geen Nieuws)

Misschien dat u in een overmoedige bui ook gereageerd hebt op de oproep om geld te doneren ter bestrijding van de Ebola in een aantal Afrikaanse landen. Dan hebben wij slecht nieuws voor u, ofschoon u het natuurlijk had moeten weten. Het gedoneerde geld komt gewoon niet aan, namelijk bij de mannen en vrouwen ter plekke die zich voor de bestrijding van Ebola ter plekke inzetten. Maar nog erger, niemand weet in feite waar het geld indien het al betaald is ???? naar toe gaat en of het inderdaad betaald is. lees verder.

Mosterd na de maaltijd. (Boiink)

Met deze formulering slaat AzG de spijker op de kop. De inzamelingsacties van de Samenwerkende Hulporganisaties SHO zijn twijfelachtig. De indruk bestaat dat de SHO elke ramp aangrijpt om de algemene kas van de aangesloten hulporganisaties te spekken. Dat blijkt ook nu weer, omdat de ebola uitbraak over haar hoogtepunt heen is. De actie is in feite mosterd na de maaltijd. lees verder.

De verdwenen miljoenen

Zo werd er in 2004 163 miljoen ingezameld voor de slachtoffers van de tsunami. Het verbaast mij dus niets, dat vrienden van mij die daar op vakantie waren, en Facebook vrienden daar wonen, mij wisten te vertellen, dat er in 2014 nog bijna niets is gebeurt, om de slachtoffers te helpen. Waar is die 163 miljoen dan gebleven?

Waarom mensen toch blijven geven, terwijl er in ons land ook hard geld nodig is, omdat er veel mensen in armoede leven, kinderen naar school gaan, zonder eten, en de enige betrouwbare bank, de voedselbank is? Misschien omdat ze deze giften van de belasting mogen aftrekken? Als u het weet mag u het zeggen. Ik zie het nut van giro 555 er niet meer in.

22 november 2014

Bekeuring

Ooit een paar bekeuringen gehad, wegens wildplassen (ik was met de auto, even uitgestapt, om mijn behoefte te doen). Agent komt achter mij staan, en zegt: ""Zijn wij aan het wildplassen"?
Ik zeg: "Voordat u kwam, stond ik rustig te plassen". Dat was de eerste.
Na enige discussie zei ik: "Ik stond te plassen, u staat te zeiken".
Dat was de tweede bekeuring, omdat hij zich beledigd voelde.
Hij gaat even verder, om mij te treiteren, omdat hij mij uit een café zag komen.
"Heeft u uw rijbewijs bij zich, en heeft u gedronken"? "Nee, geen rijbewijs bij me, en ja ik heb gedronken". zeg ik, en ik heb de auto gestolen, van mijn schoonmoeder, en die ligt in de kofferbak. Heb ik vermoord, en pistool ligt in handschoenenvakje.
Dus hij roept versterking op, voor het geval hij ook vermoord zou worden. Komen er even later 2 M.E. busjes aan.
Vraagt de M.E. aan mij: "wat is er aan de hand"? Ik zeg: "Die agent beweert dat ik geen rijbewijs bij me heb, me schoonmoeder dood in de kofferbak ligt, het pistool waarmee ze vermoord is, nog in de auto heb, en teveel gedronken heb".
Die ene man van de M.E. vroeg mij naar mijn rijbewijs, en of hij mijn auto mocht onderzoeken.
Ik geef hem mijn rijbewijs, en laat hen mijn auto doorzoeken.
Ze hebben niets gevonden. Na blaastest, die negatief was, Kon ik verder.
Voordat ik verder reed, zei ik nog:
"Straks gaat die agent nog beweren, dat ik wild stond te plassen".
Gevolg: Agent geschorst, en de bekeuringen werden ongedaan genaakt.

20 november 2014

Te koop: Terrasmeubelen

Aangezien ik afgelopen zomer veel terrasjes heb gepakt, en het nu weer slechter weer begint te worden, en ze nu in de weg staan, heb ik in de aanbieding:

45 tafels en 180 stoelen, verschillende merken. Ondanks het slechte weer van de afgelopen tijd, zien ze er nog uit als nieuw.
De eigenaren van de café's hadden ze toch in overvloed, die konden er wel een paar missen.
Doe een goed bod, en u kunt ze komen ophalen.

11 november 2014

Vacature: Gediplomeerd ongediertebestrijder

Functie omschrijving:

in de functie van ongediertebestrijder ben je verantwoordelijk om op locatie ongedierte te bestrijden. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de preventie hiervan. Qua ongedierte kun je denken aan o.a. ministers (inclusief President), staatssecretarissen, kamerleden (zowel 1e, als 2e).

Functie eisen:

Om in aanmerking te komen voor deze functie voldoe je aan de volgende eisen: Je hebt de opleiding Bestrijdingstechnicus afgerond Je beschikt over rijbewijs B, bij voorkeur ook E. Je beschikt over VCA basis Daarnaast ben je stressbestendig, klantgericht, flexibel, betrouwbaar en zeer gemotiveerd

Wij bieden:

Een salaris op basis van ervaring, met het minimum van het salaris van kamerlid, tot het maximum Balkenendenorm.
Een prettige werkomgeving. Je werklocatie zal zijn, het Binnenhof te Den Haag, met de mogelijkheid deze voort te zetten, in Brussel.
Werkzaamheden zijn gegarandeerd tot eind 2016.
Wachtgeld, als je eerder klaar bent.

U kunt uw sollicitatie sturen naar:
Wim-Lex
Adres: Noordeinde 68,
2514 GL Den Haag
Voor meer informatie, over deze vacature neemt u contact op met Telefoon:070 362 4701