28 mei 2016

Nobelprijs voor geneeskunde, voor Danny Blind

De nobelprijs voor de fysiologie (geneeskunde) wordt dit jaar door de Karolinska instituut uitgereikt, aan Danny Blind, de bondscoach van het Nederlands elftal, voor zijn ontdekking, om een heel land van de oranjekoorts af te helpen. Omdat de heer Blind het te druk heeft, heeft hij Ruud van Nistelrooy gevraagd, om deze prijs voor hem in ontvangst te nemen, omdat Ruud hem veel heeft geholpen, en gesteund, bij zijn onderzoek. Bij deze prijs hoort een bedrag van 10.000 euro, voor verder onderzoek.

Oranjekoorts

Wat is Oranjekoorts? Dit virus, overigens zeer besmettelijk, krijg je als het Nederlands elftal zih plaatst voor een EK of WK. Danny kwam tot de ontdekking, om 16 miljoen Nederlanders van het virus af te helpen, door zijn spelers de opdraht te geven, zich niet te plaatsen, voor het komende EK, in Frankrijk, dat op 6 juni begint.

16 mei 2016

De vleugels van Verstappen

Max verstappen heeft de grand-prix van Spanje gewonnen. Hij wil dan ook zijn sponsor bedanken, voor de vleugels die hij van hen heeft gekregen. Ook gaat de FIA, de organisatie achter het Formule 1 gebeuren, onderzoeken of hij zich wel aan de reglementen heeft gehouden. Hij zou namelijk betrapt zijn, op het gebruik van een hulpmotor.
De reactie van Max hierop is, dat hij de wagen in bruikleen heeft gehad, en zelf geen invloed heeft gehad, over de keuze van zijn wagen. Ook heeft hij het gebruik van doping toegegeven, waardoor hij vleugels heeft gekregen.

11 mei 2016

Kat gevelt

Jullie hebben het vast wel ergens gelezen? In Zoetermeer zal vandaag, door een deurwaarder, vanwege een schuld, een veiling plaatsvinden. Hierbij zou ook een kat gevelt worden, maar doordat dit vele reacties op de diverse sociale media teweeg bracht, door dierenliefhebbers, dierenbescherming, en de dierenpolitie, heeft de deurwaarder maar afgezien van deze mishandeling.

Mishandeling

Een deurwaarder is ten alle tijden medeplichtig aan mishandeling als:
1: Als een dier onder de hamer komt, want dat doet gegarandeerd pijn.
2: Als een dier door wie dan ook, voor, tijdens of na een veiling gevelt wordt.
3: Als een dier, na een veiling, door de nieuwe eignaar mishandeld wordt.

09 mei 2016

Waar is dat feestje?

Vernieling

Direct naar de wedstrijd werd er een autoruit vernield. De eigenaar vertelde de politie dat hij twee seizoenskaarten in de auto had liggen, en na de vernieling van zijn ruit, er 6 lagen. Of er iets is meegenomen, is nog niet bekend.

Doetinchem

Was het niet zo, dat Ajax-fans al dagen liepen te zeggen: "Wij worden kampioen"?
Doordat zij een degradatiekandidaat flink hebben onderschat, staan ze nu met lege handen. PSV deed wat het moest doen, winnen. De Graafschap deed wat ze zo graag wilden, niet verliezen. Waar twee honden vechten om het kampioenschap, loopt de tweede er mee weg. Ajax is door dit resultaat lachende (of liever gezegd, huilende) tweede.



Overig nieuws

Belg veroorzaakt file op rotonde

De politie heeft gisteren een Belgische trucker aangehouden, omdat hij uren op een rotonde aan het rijden was. Hierdoor ontstond een file van 10 KM. Hij verklaarde dat hij het bord 'einde rotonde' niet kon vinden.

Prijzenkast Feyenoord

Feyenoord heeft onlangs de KNVB-beker gewonnen,maar ze kunnen de beker niet in hun prijzenkast kwijt. Niet omdat deze te vol is, maar omdat het slot vastgeroest is. Ze vragen nu hun fans, wie deze in bewaring wilk hebben, totdat het probleem opgelost is.

Het weer

Hier en daar veel zon, boven Amsterdam kunnen er flinke huilbuien ontstaan.