20 maart 2015

Zonsverduistering

Vandaag, vrijdag 20 maart, was er in de vroege ochtenduren (Nederlandse tijd) een zonsverduistering te zien.

Verduistering

Wie verantwoordelijk is voor deze verduistering, is nog niet bekend.
De politie stelt een onderzoek in naar dit misdrijf.

Foto

Op de redactie van Nieuws met een knipoog is een foto binnengekomen, van de mogelijke dader.

Zonsverduistering

De wereld vergaat

Nu is er een gelovige (Mark Blitz), die waarschuwt dat de zonsverduistering op vrijdag weleens het einde van de wereld zou kunnen betekenen.
Blitz citeerde een Joodse traditie die stelt dat eclipsen worden gezien als een waarschuwing van God. “Tijdens de zonsverduistering zullen Noord-Europese landen als Engeland en Zweden, waar de islam en anti-Israëlbeweging in opkomst zijn, in het duister gehuld zijn,” zei Blitz.
Zijn theorie wordt verspreid door pastoor John Hagee, die zijn duistere kant wilde laten zien.
Of hij met het misdrijf te maken heeft, is vooralsnog niet bekend.

Totale zonsverduistering

Om 10.13 uur komt de zon totaal verduisterd op rond 46° westerlengte en 54° noorderbreedte. Dat is in de Atlantische Oceaan ten zuiden van Groenland. De totaliteitszone loopt vandaar tussen IJsland en Schotland, over de Faeröer Eilanden, over Svalbard (Spitsbergen) en eindigt om 11.18 uur aan de Noordpool.
De totaliteitszone is aan het begin en aan het einde 410 km breed; de grootste breedte bedraagt 492 km, in de oceaan ten zuiden van IJsland. De langste totaliteitsduur bedraagt 167 seconden, bij een zonshoogte van 18°. Bij Tórshavn, op de Faeröer Eilanden duurt de totaliteit 121 seconden, bij een zonshoogte van 20°.
Bron: Zonsverduistering

Geen opmerkingen:

Een reactie posten