09 januari 2012

Tijd voor actie!

Schokkend vernam ik het bericht, dat het College voor Zorgverzekeraars (CvZ) voor mensen die onverzekerd zijn, zelf een verzekering wil afsluiten, en het geld via beslag op loon of uitkering, wil innen.

Hoe zit het nu met inwonende kinderen, die werken, waarvan de ouders een uitkering hebben? Deze ouders worden gekort op hun, toch al niet riante uitkering, en de kinderen moeten dan ook nog eens bijdragen, in de huishouding, waarna ze zelf bijna niets meer overhouden om te sparen, als ze ook nog eens voor het hele gezin de zorgverzekering moeten betalen. Willen ze op deze wijze het aantal leegstaande huizen verminderen, om de werkende kinderen op zo jong mogelijke leeftijd, hun ouderlijk huis uit te jagen?

Ook zouden ouderen meer moeten betalen, voor de zorgkosten, die ze maken. Dit is een logisch gevolg van het ouder worden. Zo kan het dus zijn, dat over een jaar of 20, de gemiddelde leeftijd in Nederland, met 10 tot 15 jaar is gedaald, want op deze manier wil niemand meer oud worden!

Hoe zit het nu met Kees? Nu ken ik Kees persoonlijk, en weet dat hij geen werk, en geen uitkering heeft, omdat hij bij zijn werkende familie inwoont. Degene waar hij bij inwoont, houdt zelf weinig over, om kees zijn rekeningen te betalen. Daardoor komt Kees verder in de schulden. Hierdoor is hij genoodzaakt om onverzekerd rond te lopen. Hoe wil het CvZ nu de kosten, van de verzekering, die waarschijnlijk hoger uitvalt, dan de verzekering die Kees zelf had genomen, wanneer hij inkomsten had, op hem gaan verhalen?

Hoe zit het nu met mensen, die NIET naar de huisarts, en/of tandarts willen gaan (ik ken er genoeg), omdat ze deze kwakzalvers vinden, of de eigen bijdrage niet kunnen betalen? Zij worden immers ook een torenhoge premie door de strot geduwd. Vroeger hadden ze hiervoor een regeling: De zogenaamde NO-CLAIM korting, die teruggestort werd.

Nu wordt ons ook nog eens een ID kaart opgedrongen, die we verplicht zijn aan te schaffen, waarvoor we ook nog eens ruim €40 voor neer moeten tellen, kortom tijd voor actie, tijd voor OCCUPY!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten