04 april 2012

Brand bij Vodafone

UPDATE 9 April 15:00: Ook dinsdag kunnen Vodafone gebruikers nog hinder ondervinden van de storing, als gevolg van de brand van vorige week.

UPDATE 7 April 22:40: Vodafone heeft meldingen gekregen, dat klanten een ander aan de telefoon krijgen, dan wie ze eigenlijk willen bellen.De klachten zijn het gevolg van de storing, door de brand van afgelopen woensdag.

UPDATE 6 April 11:40: Nu ook storing bij KPN.

UPDATE 6 April 11:20: Na Vodafone kampt nu ook Telfort met storingen. Of de storingen verband met elkaar hebben is nog niet bekend.

UPDATE 6 April 8:45: Vannacht heeft Vodafone gestaag voortgang geboekt bij herstelwerkzaamheden van het netwerk. Experts uit binnen- en buitenland (van zowel Vodafone als partner bedrijven) zijn ter plaatse om te assisteren bij de herstelwerkzaamheden. In 75% van het getroffen gebied is bellen en sms’en weer mogelijk. De klantervaring zal echter nog steeds niet optimaal zijn wanneer klanten zich verplaatsen tijdens het bellen.Het herstel van 3G (mobiel internet) verloopt volgens planning, maar gaat nog enkele dagen in beslag nemen. Aldus Vodafone op hun website.

UPDATE 5 April 13:00: Door de brand van gisteren zaten miljoenen zonder telefoon, en internet. Ook vandaag zal een deel van hen, nog geen gebruik kunnen maken van de diensten, van Vodafone. Nu is bekend geworden dat Vodafone geen back-up heeft.

UPDATE 4 April 23:50: Oorzaak brand bekend: De telefoon stond roodgloeiend.

UPDATE 4 April 23:30: Maxime Verhagen wil snel overleg met telecomsector om storingen zoals die zich vandaag bij Vodafone voordeden, te beperken. De oplossing is simpel: Maak (tijdelijk) gebruik van elkaars netwerk.

Door een grote brand bij Vodafone hebben duizenden mensen geen gebruik kunnen maken van het netwerk. De brandweer is na een uur gestaakt, met blussen, omdat Vodafone over het blusbundel heen was. Vodafone krijgt hiervoor een rekening, afgerond op hele minuten naar boven, net zoals Vodafone voor zijn klanten berekend.

KPN heeft zich al bereid verklaard, om gedupeerden tegemoet te komen.

Ook denken ze bij Vodafone om hun logo te wijzigen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten