21 april 2012

Catshuisoverleg mislukt

UPDATE 24 April 12:30:
Vacature: Wegens het omvallen van het kabinet zijn wij met spoed op zoek naar een meubelmaker. Het enigste vereiste is, dat je met spoed een goede kabinet in elkaar knutselt. Sollicitaties kunt u richten aan de koningin.


UPDATE 23 April 12:45:
Het is Mark Rutte toch gelukt om met steun nog om te vallen. Hij heeft zijn ontslag inmiddels aangeboden. Hier zijn reactie.

Na zeven weken voor de Cats zijn K, zijn de besprekingen in het catshuis vastgelopen. In rap tempo is de situatie veranderd van Drachmatisch naar Rutteloos. Van verziekingen naar verkiezingen, politici en journalisten kijken verwilderd om zich heen.
Een treinongeluk lijkt symbool te staan voor een ontspoord land. Waar gaat dit naar leiden?!

Enkele reacties:

Mark Rutte: "Het is de drie partijen NIET gelukt om tot gemeenschappelijke antwoorden te komen."

Maxime Verhagen: In het Catshuis lagen goede afspraken over versterking van de economie. Door Wilders politieke lafheid blijft een antwoord op de crisis uit.

Beiden leggen de schuld bij Wilders.

Geert Wilders: Ik zoek alleen nog een elektricien, die de stroom kan afsluiten, zodat ik de stekker er veilig uit kan trekken.

Emile Roemer: Catshuis lijkt mislukt. Nu alle stukken openbaar. Dan weet iedereen waar 7 weken over gesproken is en wat dit betekent. Nederland staat nu op een kruispunt. Welke richting willen we op. Daarom zijn verkiezingen nu belangrijk.

De meerderheid van de Nederlandse bevolking schreeuwt al meer dan een jaar om nieuwe verkiezingen. Zullen die er dan nu eindelijk komen? Mijn verwachting is dat de formatie van het nieuwe kabinet langer gaat duren, dan bij de laatste verkiezingen, in Belgiƫ.

Ik hoop dat het nieuwe kabinet de volgende standpunten meeneemt:
* Bezuinigen kun je door het aantal ministeries terug te brengen naar 3 a 4.
* Hypotheekrente afschaffen.
* Belasting op bonussen 80%.
* Onvoorwaardelijke basis inkomen.
Je hoeft maar eenmalig je gegevens te registreren, dus verder geen ambtenaar die deze hoeft te controleren. Hierdoor wordt het papierverbruik verminderd, dus bespaart ook het milieu. De mensen die werken kunnen hierdoor een paar keer per jaar extra op vakantie gaan, zodat deze uren tijdelijk opgevuld kunnen worden, door langdurig werklozen. Iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan, en respect van de mensen die rijker zijn, en die niet zoals nu, alleen naar zichzelf kijken.
* Alle drugs legaliseren. In Portugal heeft dit geleid tot een afname van het aantal verslaafden met ongeveer 50%, immers als het niet strafbaar is, is het niet leuk meer. Hierdoor kan er ook accijns geheven worden, en die dure wietpas is dan overbodig.
* Belasting op grondstoffen: De aarde is van ons allemaal, dus wat er onder de grond (olie Goud enz.) zit ook, en niet alleen van bijvoorbeeld Shell, die het naar boven haalt. Over het naar boven halen wordt geen belasting geheven.

Door deze maatregelen in te voeren, hoeft er niet bezuinigd te worden, en wordt de staatsschuld teruggedrongen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten