06 februari 2012

It giet net oan

UPDATE: Dat de tocht niet doorgaat, komt doordat een fabriek warm water heeft geloosd, langs de route.

UPDATE: Op de persconferentie heeft de elfstedencommissie gezegd, dat het niet doorgaat. Na het weekend zouden de temperaturen het ijs doen smelten, en is het dus niet verantwoord, om de tocht door te laten gaan. Mocht er na de periode van dooi, er zich weer een vorstperiode aandringen, zullen ze bekijken of de tocht dan wel plaats zou kunnen vinden. Nu de tocht niet plaats vindt, gaan we toch met zijn allen zonnebaden?

UPDATE: Overigens heeft er zich al een sponsor zich aangemeld: Magnum heeft gemeld ijs te leveren, mocht het ijs op sommige plaatsen niet dik genoeg zijn.

UPDATE: Rode kruis adviseert op softijs te gaan rijden, omdat op natuurijs door de vele valpartijen blessures kunnen ontstaan.

UPDATE: Ondanks de 'slechte' omstandigheden, zoals de verwachtte dooi, zullen ze er alles aan doen, om de tocht der tochten, door te laten gaan.

Volgens dit bericht komt er, voor het eerst sinds 1997, een elfstedentocht. De rayonhoofden hebben inmiddels de koppen al bij elkaar gestoken, om te overleggen. Ze hebben gezegd: "We gaan voor de hoofdprijs". De kans is dus groot, dat de tocht wordt gereden, ook al zou deze op een zondag plaats kunnen vinden. Ook politiek Den Haag heeft zijn mening klaar: Scholen mogen de kinderen een dagje ijsvrij geven, mits de gemiste uren worden ingehaald. Geert Wilders gaat nog een stapje verder: Hij wil deze dag uitroepen tot nationale feestdag.

Op Marktplaats worden al diverse startbewijzen aangeboden, maar deze advertenties zullen worden verwijderd, omdat deze persoonsgebonden zijn.

We houden u op de hoogte, van de verdere ontwikkelingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten