21 september 2012

Feest in Haren

Haren:
UPDATE 19:50
Het voorraad bier is op, maar geen nood: Er is nieuwe voorraad onderweg. Er wordt alleen aan de mensen gevraagd, nog even geduld te hebben.



Omdat de meeste feestgangers geen geduld hadden, braken er rellen uit. Er wordt nu onderzocht, wie er schuld heeft, aan het voorval.
De mogelijke schuldigen:
De media, die er teveel aandacht aan heeft besteed;
De politie, die eerder, en harder had moeten optreden;
De burgemeester, die door een noodverordening af te kondigen, Haren als oorlogsgebied verklaart;
Appie Heijn, die te weinig bier op voorraad had.

UPDATE 16:30:
Ook zijn er, vanwege de drukte, al enkele feestgangers geweigerd. Zij aanvaarden nu, teleurgesteld, de terugreis naar huis.

UPDATE 15.10:
Het openbaar vervoer kan de drukte niet aan. De N.S. heeft al extra treinen ingezet, en zijn er extra bussen vanuit Duitsland gearriveerd, om te assisteren.



Vandaag is het groot feest in Haren (Groningen,1800 inwoners), omdat een meisje(16) op feestboek had vermeld, een knalfeest te gaan geven, en vergat te melden dat het om een privéfeest ging. Vanochtend om 6.00 uur was het al een drukte van belang in Haren, waar de eerste feestgangers al stonden te wachten. Er worden 250.000 bezoekers verwacht. Om alles in goede banen te leiden, zijn veel vrijwilligers ingezet, en het leger staat paraat, om bij eventuele ongeregeldheden, op te treden.

Overzicht van het festivalterrein(vanochtend, 8.00 uur), en plattegrond:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten